Kansalaisaloite allekirjoitettavana: Kumotaan jumalanpilkkalaki

26.12.2017

Kääntyneet - kirjanen kristityiksi kääntyneistä muslimeista

Uusi tie -lehden toimittaja Mari Turunen on julkaissut kirjasen kristityiksi kääntyneistä turvapaikanhakijoista. Kirjaan on haastateltu 31 ex-muslimia. Heistä lähes kaikki ovat kokeneet vähintään häirintää, osa myös väkivaltaa.

Perheeni hylkäsi minut. He eivät vastaa puhelimeen ja he poistivat minut Facebookissa sivuiltaan. Isäni sanoi minulle, etten ole enää hänen poikansa, etten ole enää hänen vertaan. Olen saanut useita tappouhkauksia sukulaisilta ja ystäviltä kotimaastani.

Väkivalta tai sen uhka on kohdistunut myös läheisiin, pahimmillaan jopa lapsiin.

Toisessa kuvassa näkyi pienen tytön kämmenselkä, jota oli poltettu. Tyttöä kidutettiin, jotta isä palaisia takaisin islamiin.

Vastaajista 11 kertoo pelkäävänsä Suomessakin, ja lähes kaikki sanovat olevansa vaarassa jos heidät palautetaan kotimaahansa. Kirjan mukaan uhkailua ja väkivaltaa on esiintynyt erityisesti vastaanottokeskuksissa, mikä on toisaalta odotettua koska vastaajat asuivat pääosin niissä. Haastattelut kirjaan on tehty loppukesällä 2017.

Kirja on saatavilla verkkokaupasta.

* * *

Tämä uutinen on julkaistu ns. läntisen kirkon tapaninpäivänä. Päivän nimi on suomalainen muoto nimestä Stefanos, joka Uuden testamentin mukaan oli ensimmäinen uskontonsa vuoksi murhattu kristitty (Apt. 7:60). Ortodoksinen kirkko muistelee Stefanosta 27.12.

Uutislista

Email: