Terho Anttolainen (121)

Tulos: Ei valittu

Puolue: Suomen kansa ensin
Vaalipiiri: Häme

Kuka minä olen?

Olen Terho Anttolainen, Suomen Kansa Ensin r.p. puolueen eduskuntavaaliehdokas, Lahden alueelta.

Olen työkyvyttömyyseläkkeellä oleva perheellinen mies ja asun Lahden Nastolassa. Tärkeitä arvoja elämässä minulle ovat oikeudenmukaisuus, rehellisyys ja isänmaallisuus.

Aikaisempaa kokemusta yhteiskunnan luottamustehtävissä politiikasta minulle on kertynyt kunta/kaupunki tasolla, ollessani mm. Nastolan kunnanvaltuutettuna, sekä Lahden kaupunginvaltuutettuna viiden vuoden ajan. Sekä ollen näissä em. aikana myös Nastolan ja Lahden tarkastuslautakunnan varapuheenjohtajana, myöskin luottamustethtävässä yli kunnallissa päätöksenteossa Päijät-Hämeenliitossa.

Olen tunnettu suorapuheisuudestani. En pelkää olla puuttumatta epäkohtiin enkä vaikene niitä nähdessäni.

Toimintaa menneinä vuosina:

– Lions Club Lahti-Vesijärvi jäsenenä vuosina 2006–2011, joista viimeinen kausi istuvana presidenttinä

– 2012–2016 Nastolan kunnanvaltuutettu

– 2012–2016 Nastolan kunnan ja Lahden kaupungin tarkastuslautakunnan varapuheenjohtaja

– 2015–2016 Lahti-Nastola yhdistymisvaltuusto, joka perustettiin em. kuntaliitoksen takia

– 2012–2016 Päijät-Hämeen liitto / The Regional Council of Päijät-Häme, yli kunnalisia päätöksiä.

– 2022-> Suomen Kansa Ensin puolueen hallituksen jäsen

Miksi olen juuri sinun ehdokas?

Jos haluat ehdokkaan, jonka toimintaa ei ohjaa pelkkä maineen, rahan tai meriittien tavoittelu, vaan haluat rehellisen, muutosta kaipaavan, tunarointiin ja huonoihin päätöksiin kyllästyneen isänmaan puolustajan, äänestä minua.

• Oma kansalainen etusijalla

Päätöksenteon peruslähtökohtana tulee olla se, että päätökset hyödyttävät omia kansalaisia.

Yksikään sentti valtion budjetista ei saa valua ulkomaille kehitysapujen tai muiden erilaisten riskialttiiden menoerien muodossa, kun kotimaassakin riittää tarpeeksi ratkottavia asioita ja ongelmia. Tyhjästä tankista on vaikea ammentaa toiselle.

Vahvaa johtajuutta on huolehtia ensin omistaan ja varmistaa, että kaiken tukipilari ja mahdollistaja, omat kansalaiset ja heidän hyvinvointinsa sekä turvallisuus, ovat ykkösprioriteetti ennen kaikkea.

Pitää muistuttaa, että poliittiset päätökset ovat aina arvovalintoja. Esimerkki valinnasta, ja ei-kansaa-palvelevasta-sellaisesta, on päättää sysätä päättömästi velkarahaa rajojen yli tappiolliseen ja täysin pohjattomaan hankkeeseen, jonka loppulasku tulee maksettavaksi tavalliselle kansalaiselle. Samaan aikaan kotopuolessa mm. hoitajia, yrittäjiä, maanviljelijöitä, opiskelijoita ja vanhuksia painetaan vuosi vuodelta ahtaammalle säästösyistä.

Poliittisia päätöksiä ja arvovalintoja tehdessä tulee pitää mielessä Suomi, suomalaiset ja suomalaisuus. Resurssit tulee keskittää konkreettisesti omia kansalaisia, suomalaisia yrityksiä, kulttuuria ja yhteiskuntaa hyödyttäviin hankkeisiin ja menoihin.

• Oikeus työhön – syrjivät lakimuutokset poistettava

Jokaisella tulee olla samat oikeudet ja mahdollisuudet tehdä työtä. Kenenkään elinkeinoa ei saa viedä tai vaarantaa.

Tuleeko evankelis-luterilaisen ja ortodoksisen kirkon verotusoikeus poistaa?
Mikään muutos ei ole ajankohtainen ainakaan tulevalla vaalikaudella.

Nyt on vaikeat ajat kaikkialla joten asia ei ole nyt ajankohtainen.

Miten hautaustoimi tulee järjestää?
Hautaustoimi tulee avata kilpailulle. Mahdollinen valtiontuki annetaan samoin ehdoin kaikille hautausmaille.

Hautaustoimi on vaaputettava jotta kulut ja toiminta rakenne saadaan paremmaksi ja tuottavaksi ja haasteita tuo kun ollaan siirtymässä polttohautauksiin. Yksityistäminen tuo egoloogisuutta ja antaa palveluja jo ennakkoon vanhuksille varautuen tulevaan eli kuolemaan. tästä minulla on toiminta malli josta en nyt kerro enempää, koska se on salassapidettävää osakeyhtiömaalin takia.

Minkä ikäisen tulee saada itse päättää kuulumisestaan uskontokuntiin?
18 vuotta on sopiva ikäraja.

Nuori on liian tietämätön ja ei ole kasvanut kunnolla aikuiseksi 12v tai 15v ja vakaumukset voivat vaihdella liikaa nuorena ja tehdään virhepäätöksiä joita jo kaduttaisiin 18 vuotiaana jos päätökset tehdään liian nuorena. Vanhempien kuuluu ohjeista ja neuvoa nuorta tekemään hyvä valintoja elämässään.

Miten uskontoja ja elämänkatsomustietoa (ET) tulee opettaa?
Nykyinen jako uskontoihin ja elämänkatsomustietoon säilytetään.

vanhat toimivat mallit on hyvä onhan ne olleet jo satoja vuosia toimivia, liika hajauttaminen tekee sekameteli soppaa uskonnoista jos ne yhdistetään.
Jos ulkomaaliset uskonnot tuodaan Suomeen ja niitä on paljon ja jopa khden uskonnon välillä voi syntyä fyysisiä kontakteja ja pitämällä jokainen uskonto omanaan niin vältytään heti jo ongelmilta.

Jos uskonnon ja ET:n opetus säilyy, tuleeko ET avata kaikille?
Ei, ET on edelleen rajattava vain oppilaille, joiden omaa uskontoa ei opeteta.

Jokaisen on itse voitava päättää uskontonsa vakaumuksellisesti joita omassa perheessä on.

Tuleeko jumalanpalvelusten kuulua peruskoulun toimintaan?
Kyllä, evankelis-luterilaisia jumalanpalveluksia tulee tarjota niitä haluaville koulun toimesta.

Maassa maan tavalla jos tänne tuodaan liikaa uskontoja lapsille he eivät sisäistä niitä riittävästi ymmärtääkseen niitä. On parempi, että lapsi kasvaa lapsuuden ja sitten aikuiseksi ja sitten vasta päättää mitä haluaa.

Tuleeko alaikäisten poikien ympärileikkaus muista kuin lääketieteellisistä syistä sallia?
Ympärileikkaus uskonnollisista tai kulttuurillisista syistä tulee kieltää.

Jos tervydellistä syistä joudutaan ympärileikkaamaan miehet se on silloin sallittava ja muuten naisten ja miesten ympärileikkaus on kiellettävä.

Tuleeko rituaaliteurastus uskonnollisista syistä sallia?
Kärsimys tulee aina minimoida teurastuksessa, uskonnollisia poikkeuksia ei saa sallia.

Jokainen teurastakoon lihansa miten haluaa ja itse päättäköön mitä toiminta mallia käyttää ja lopputulos on tärkeä , että lihaa saadaan syöntiin. Teurastus on tehtävä nopeasti ja kivuttomasti ja veren vuodatus asialla ei ole mitään merkitystä ja samaa lihaa kaikilla teurastuksilla tulee.

Tuleeko ruokakaupan voida kieltää myyjältä esimerkiksi huivin käyttö?
Kauppias saa vaatia yhtenäistä pukeutumista ilman uskonnollisia poikkeuksia.

Kaupan omistajalla on oikeus määrätä työntekijöidensä asu , jopa hyginea syistä ja työpaikan imago on monesi yhtenevät työasut kaikilla. Vapaa ajalla kuikin käyttäköön hyviä miten paljon haluavat. Yksin yrittäjä jos on hyiviä käyttävä se silloin saa käyttää sitä ja lakisäätöiset teurastajan päähine huput on pakollisia jos lihaa käsitellään, sen alla voi olla huivi.

Tuleeko jonkin uskonnon pyhänä pitämien asioiden pilkka kieltää?
Laissa pitää kieltää jumalanpilkka.

Kaikkien jumalien pilkka on tuomittavaa sillä jokaisella on oma arvomaailma ja jumalansa ja sitä ei toinen saa loukata, siten että se loukkaa toista ja kunniaa.

Miten vakiintuneiden vapaapäivien kuten helatorstain ja juhannuksen ajankohdasta pitää päättää?
Vapaapäivät tulee sitoa kirkkolakiin, eikä muutoksia saa tehdä ilman kirkolliskokouksen päätöksiä.

Tämä kirkkolain perinteinen linja on hyvä ja koska se ei juurikaan vaikuta työtekoon ja ei vahingoita perinteistä toiminta malleja se ei ole vahingoksi työntekoon mitenkään, kuten olemme huomanneet käytännössä historiaa taakepäin katsoen.