Esa Tahvanainen (211)

Tulos: Ei valittu

Puolue: Perussuomalaiset
Vaalipiiri: Helsinki

Kotisivu: http://esatahvanainen.fi

Lääkärinä haluan että kaikki ihmiset voisivat elää onnellisina omien arvojensa mukaisesti. Ymmärtääkseni kaikki nykyiset valtauskonnot ovat pohjimmiltaan hyviä ja rauhaa rakastavia. Ihmisten tulee saada valita uskontonsa, tai olla sitoutumatta niihin. Uskontoja tulisi kohdella tasapuolisesti. Suomessa on pitkät kristilliset perinteet, kristillisyys on osa kulttuuriamme. Kaiken muuttaminen kerralla uskontoneutraaliksi aiheuttaisi aika paljon ongelmia ja mielipahaa. Pikemminkin pitäisi juuri olla vapaus elää uskontonsa mukaisesti. Koulu on ensisijaisesti opetusta eikä uskonnon harjoittamista varten.

Tuleeko evankelis-luterilaisen ja ortodoksisen kirkon verotusoikeus poistaa?
Mikään muutos ei ole ajankohtainen ainakaan tulevalla vaalikaudella.

Jos haluaa kuulua kyseiseen kirkkoon niin voi maksaa kirkollisveronkin. Kyseessä on kuitenkin jäänne menneiltä vuosisadoilta ja varmaan jossain vaiheessa tulee poistumaan. Asian voi korvata jollain muulla maksulla, eikä sen vuoksi verotusoikeuksia tule lisätä. Asia ei minusta ole kiireellinen eikä mitenkään ajankohtainen minulle.

Miten hautaustoimi tulee järjestää?
Hautaustoimi tulee avata kilpailulle. Mahdollinen valtiontuki annetaan samoin ehdoin kaikille hautausmaille.

Koska kaikki eivät kuulu ev. lut kirkkkoon, heillä tulisi olla mahdollisuus hautaukseen muullakin tavalla kuin ev. lut hautausmaalle. Asiaa ei tule toisaalta mutkistaa nykyisestä, lähinnä sallia vaihtoehtoja niitä toivoville.

Minkä ikäisen tulee saada itse päättää kuulumisestaan uskontokuntiin?
Ikärajan on oltava alle 15, esimerkiksi 12 vuotta.

Nykyisin ja aiemminkin suurin osa lapsista on liittynyt samaan uskontoon kuin vanhempansa. Siinä vaiheessa kun pystyy päättämään tulee voida tehdä omat valintansa.

Miten uskontoja ja elämänkatsomustietoa (ET) tulee opettaa?
Siirrytään kokonaan kaikille yhteiseen katsomusaineeseen.

Lapsille tulee antaa perustiedot kaikista uskonnoista, kristinusko mukaanlukien.Opetuksen ei tule saattaa lapsia eriarvoiseen asemaan vaan opettaa ymmärtämään toisiaan. Uskontojen merkitys on toivottavasti sillä tavalla vähenemässä, ettei se ainakaan oikeuttaisi sotia. Kaikkia uskontoja ja ihmisten vakaumuksia tulee kunnioittaa, eikä esim. polttaa koraaneja tai raamattuja, eikä muitakaan kirjoja kadulla. Minusta sellainen on viharikos. Toisaalta rangaistusasteikon tulee olla hyvin lievä, ettei ikinä tässä maassa ole jotain uskontopoliisia ja sananvapaus säilyy.

Jos uskonnon ja ET:n opetus säilyy, tuleeko ET avata kaikille?
Kyllä, kaikkien on voitava valita ET-opetus.

Tuleeko jumalanpalvelusten kuulua peruskoulun toimintaan?
Ei, peruskoulun ei tule viedä lapsia jumalanpalvelukseen. Oppilaat voivat osallistua vapaa-ajallaan.

Tuleeko alaikäisten poikien ympärileikkaus muista kuin lääketieteellisistä syistä sallia?
Ympärileikkaus uskonnollisista tai kulttuurillisista syistä tulee kieltää.

Lapsia ei saa silpoa millään verukkeella. Aikuinen ihminen voi ottaa tatuointeja, lävistyksiä tms. Lääkärinä en itse henkilökohtaisesti suostu vahingoittamaan ihmisiä edes heidän omasta toiveestaan.

Tuleeko rituaaliteurastus uskonnollisista syistä sallia?
Kärsimys tulee aina minimoida teurastuksessa, uskonnollisia poikkeuksia ei saa sallia.

Yleisesti ottaen haluan ajaa eläinten oikeuksia. Eläimillä ei ole äänioikeutta joten meidän ihmisten on huolehdittava elämänarvoisesta elämästä ilman turhaa kärsimystä. Vastustan turkistarhausta ja jos lihaa halutaan syödä tulee eläinten hyvinvointiin kiinnittää huomiota. En itse syö eettisistä syistä lihaa. Jos olisi pakko, niin ehkä sitten riistaa. Ihminen tulee vallan mainiosti toimeen ilman lihan syöntiä sekä ravitsemuksellisesti että kulinaristisesti. Lihan tuotanto kuluttaa lisäksi valtavasti luonnonvaroja

Tuleeko ruokakaupan voida kieltää myyjältä esimerkiksi huivin käyttö?
Esimerkiksi musliminaisen huivi tulee sallia.

En näe ongelmaa jos nainen haluaa käyttää huivia, oli sitten kristitty tai ateisti. Voi olla parempikin ettei pitkät hiukset päädy esim tuoretuotteisiin.

Tuleeko jonkin uskonnon pyhänä pitämien asioiden pilkka kieltää?
Laissa pitää kieltää jumalanpilkka.

Kyseessä on lähinnä ihmisen oma häpeä. Rangaistusasteikon tulee olla lievä ja huolehtia ettei asia varjolla rajoiteta sananvapautta.

Miten vakiintuneiden vapaapäivien kuten helatorstain ja juhannuksen ajankohdasta pitää päättää?
Vapaapäivien ajankohdasta tulee päättää työaikalaissa, jossa ei pidä olla kytköstä kirkkolakiin.

Ihan käytännöllisin syin kannattaa sopia nämä.