Tommi Terä (32)

Tulos: Ei valittu

Puolue: Kristillisdemokraatit
Vaalipiiri: Varsinais-Suomi

Kotisivu: http://tommitera.fi

Turun varavaltuutettu, tarkastuslautakunnan jäsen ja Turun KD:n puheenjohtaja. Työkseni toimin KD Nuorten pääsihteerinä. Koulutukseltani olen tradenomi ja tuleva valtiotieteiden maisteri. Olen naimisissa, ja perhe sekä ystävät ovat itselleni hyvin tärkeitä.

Olen mukana politiikassa, koska haluan auttaa ja palvella. Olen ollut vapaaehtoistyössä ulkomailla ja muutenkin tehnyt ruohonjuuritason avustustyötä. Yhtä lailla arvokasta ja tärkeää on myös politiikassa toimiminen. Vaikka linjaukset ja päätökset tuntuvat tapahtuvan etäällä arjesta, ne vaikuttavat siihen mitä suurimmassa määrin. On väliä, ketkä päättävät ja mihin suuntaan tätä maata ohjataan.

Erityisesti näin on poikkeuksellisen epävarmoina aikoina. On aika palata perusasioiden äärelle ja laitettava arki kuntoon. Tarvitsemme panostuksia perheiden hyvinvointiin, parannuksia omaishoidon asemaan ja -hoitajien hyvinvointiin, parempaa tukea erityistä tukea tarvitseville sekä heidän läheisilleen, niin akuutteja kuin ennaltaehkäiseviä toimia nuorten mielenterveyskriisin ratkaisemiseksi sekä ratkaisuja synkän huumetilanteen parantamiseksi.


Toiseksi, tarvitsemme kestävää ja vastuullista taloudenpitoa. Holtittoman velanoton on päätyttävä. Työnteon ja yrittämisen on oltava kannattavaa, ja sitä tuetaan mm. veroratkaisuin. Oleellista on keventää yksilön verotusta ja suunnata verotusta terveydelle ja ympäristölle haitallisiin aineisiin.
Investointeja on tehtävä arjen hyvinvointiin. Investoinnt muun muassa mielenterveyteen ja omaishoitoon kasvattavat pitkällä tähtäimellä inhimillisen hyvinvoinnin lisäksi myös taloudellista hyvinvointiamme.

Valmisteilla oleva sosiaaliturvan uudistuksessa olennaista on saavuttaa yksinkertainen ja selkeä kokonaisuus, jossa työn vastaanottaminen ja tekeminen kannattaa aina, kannustinloukut on ehkäisty ja tuki kohdistuu oikeudenmukaisesti. Uudistuksen on myös tunnistettava esimerkiksi perherakenteissa, perheiden monimuotoisuudessa sekä työnteossa tapahtuneet muutokset.

Kolmanneksi, tulevaisuus vaatii tekoja. Perheiden ja lähiyhteisön arjen tukemiseen sekä varhaiskasvatukseen ja koulutukseen riittävästi ja viisaasti resurssoimalla huolehdimme ja luomme koko yhteiskunnalle parempaa tulevaisuutta.

Sähkön, energian ja ruoantuotannon omavaraisuudesta on huolehdittava. Teemme näin mm. tukemalla maataloutta ja omaa energiantuotantoamme

Tuleeko evankelis-luterilaisen ja ortodoksisen kirkon verotusoikeus poistaa?
Mikään muutos ei ole ajankohtainen ainakaan tulevalla vaalikaudella.

Miten hautaustoimi tulee järjestää?
Evankelis-luterilaisen kirkon tulee hoitaa hautaustoimi ja saada siitä korvaus.

Minkä ikäisen tulee saada itse päättää kuulumisestaan uskontokuntiin?
18 vuotta on sopiva ikäraja.

Miten uskontoja ja elämänkatsomustietoa (ET) tulee opettaa?
Nykyinen jako uskontoihin ja elämänkatsomustietoon säilytetään.

Jos uskonnon ja ET:n opetus säilyy, tuleeko ET avata kaikille?
Ei, ET on edelleen rajattava vain oppilaille, joiden omaa uskontoa ei opeteta.

Tuleeko jumalanpalvelusten kuulua peruskoulun toimintaan?
Kyllä, evankelis-luterilaisia jumalanpalveluksia tulee tarjota niitä haluaville koulun toimesta.

Tuleeko alaikäisten poikien ympärileikkaus muista kuin lääketieteellisistä syistä sallia?
Ympärileikkaus uskonnollisista tai kulttuurillisista syistä tulee kieltää.

Tuleeko rituaaliteurastus uskonnollisista syistä sallia?
Kärsimys tulee aina minimoida teurastuksessa, uskonnollisia poikkeuksia ei saa sallia.

Tuleeko ruokakaupan voida kieltää myyjältä esimerkiksi huivin käyttö?
Kauppias saa vaatia yhtenäistä pukeutumista ilman uskonnollisia poikkeuksia.

Tuleeko jonkin uskonnon pyhänä pitämien asioiden pilkka kieltää?
Jumalanpilkkaa ei saa kieltää laissa.

Rikoslain 17 luvun 10 §:ä tulisi muuttaa siten, että sen ensimmäinen kohta poistetaan täysin. Kohdassa todetaan, että henkilö on tuomittava uskonrauhan rikkomisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi, jos hän “julkisesti pilkkaa Jumalaa tai loukkaamistarkoituksessa julkisesti herjaa tai häpäisee sitä, mitä uskonnonvapauslaissa tarkoitettu kirkko tai uskonnollinen yhdyskunta muutoin pitää pyhänä”

Rikoslain 17 luvun 10 §:n toista kohtaa, jossa turvataan uskonrauha jumalanpalveluksen, kirkollisen toimituksen, muun uskonnonharjoituksen tai hautaustilaisuuden kohdalla, tulee kuitenkin säilyttää laissa.

Miten vakiintuneiden vapaapäivien kuten helatorstain ja juhannuksen ajankohdasta pitää päättää?
Vapaapäivät tulee sitoa kirkkolakiin, eikä muutoksia saa tehdä ilman kirkolliskokouksen päätöksiä.