Jukka Mäkynen (140)

Tulos: Varalla

Puolue: Perussuomalaiset
Vaalipiiri: Vaasa

Kotisivu: http://www.perusjukka.fi

Taustaa:
Nuorena olin kiinnostunut liikkumisesta ja kipinä urheiluun syttyi varhain, eikä ole vieläkään sammunut. Nuoruuden energiaa piti saada purettua jonnekin ja lajeiksi valikoituivat pesäpallon jälkeen kamppailulajit ja karate. Taidot kehittyivät ja SM-mitaleitakin kertyi.

Olen työskennellyt yrittäjänä turvallisuusalalla, ravintola-alalla ja rakennusalalla. Olen tottunut tekemään pitkää päivää ja luonteeltani olen energinen, ihmisläheinen ja käytännön asiat tapahtuvat nopeasti.

Luonto on minulle arvokas, ja siellä olen kulkenut koltiaisesta asti. Luonto on se kaikkia suomalaisia yhdistävä elementti, pakkaset ja lumipyryt kestetään naureskellen, myrskyt otetaan tyynenä vastaan ja lämpimistä kesäöistä kasvatetaan sitä ainutkertaista, aikaansaavaa rauhaa, joka muodostaa suomalaisen sielun ytimen. Kyllä kelpaa lipua Pohjanmaan rannikkovesiä ja katsella maata, jonka kauniiksi on muokannut sukupolvien työ. Tämän maan eteen kannattaa tehdä työtä!

Politiikka on kiehtonut minua nuoresta asti ja matka on jatkunut eduskuntaan saakka. Matkaa on vielä paljon jäljellä, ja haen jatkokautta eduskuntaan.

VAALITEEMAT:

Perinteiset perhearvot

Puolustan perinteisiä perhearvoja, jotka ovat toimineet tuhansia vuosia, ilman että tarvitsee kyseenalaistaa vanhempien johtoa kasvatuksessa, sukupuoli-identiteettiä tai biologian totuuksia. Perhe on yhteiskunnan tukipilari ja sen instituution romuttaminen sukupuolihömpällä ja pseudotieteellä aiheuttaa lapsissa mielenterveysongelmia sekä turvattomuutta. Jotakin rajaa pitää olla tässä vasemmistoliberaalisessa sukupuolihulluudessa! Lapsen turva ovat vanhemmat, isä ja äiti, jotka antavat lapselle rajoja ja rakkautta.

Maahanmuutto

Maahanmuuton ongelmista täytyy voida puhua ilman fanaattisuutta ja rasismisyytöksiä. Pitää voida kritisoida haitallista maahanmuuttoa, joka ei hyödytä Suomea ja tuo mukanaan turvattomuutta. Työperäinen maahanmuutto on minulle ok, jos ulkomaalainen tulee tänne töihin, ja elättää itsensä ja perheensä palkallaan eikä turvaudu tulonsiirtoihin. Muu Eurooppa kiristää maahanmuuttokriteerejään ja Suomen pitäisi tehdä samoin. Meillä on naapurimaa Ruotsi hyvänä esimerkkinä, miten ei saisi toimia.

Suomi ja suomalainen tulee ensin

Kaikessa päätöksenteossa on otettava ensin suomalaisten tarpeet huomioon ja sitten vasta muiden. Tämä koskee varsinkin nykyhallituksen löperöä talouspolitiikkaa, jossa suomalaisten verorahoja kylvetään pitkin maailmaa ja EU:n tukipaketteihin. Omassa maassa suomalainen on ykkönen sosiaalituissa, koulutuksessa, päättävissä elimissä ja sananvapaudessa. Euroopan unioni ei voi hallita kansallisomaisuuttamme, uhata itsenäisyyttämme tai saada verotusoikeutta - nämä kaikki kuuluvat kansalliseen päätöksentekoon.

Tuleeko evankelis-luterilaisen ja ortodoksisen kirkon verotusoikeus poistaa?
Mikään muutos ei ole ajankohtainen ainakaan tulevalla vaalikaudella.

Miten hautaustoimi tulee järjestää?
Evankelis-luterilaisen kirkon tulee hoitaa hautaustoimi ja saada siitä korvaus.

Minkä ikäisen tulee saada itse päättää kuulumisestaan uskontokuntiin?
18 vuotta on sopiva ikäraja.

Täysi-ikäinen on valmis päättämään itse, niin ettei muiden mielipiteet ja kaveripiiri ohjaa omia ratkaisuja.

Miten uskontoja ja elämänkatsomustietoa (ET) tulee opettaa?
Siirrytään kokonaan kaikille yhteiseen katsomusaineeseen.

Olen sitä mieltä, että kouluopetukseen ei kuulu Setan seksuaalivalistus, politiikka tai uskonto. Uskonnollinen toiminta voidaan hoitaa halukkaille iltapäivätoimintana koulun jälkeen.

Jos uskonnon ja ET:n opetus säilyy, tuleeko ET avata kaikille?
Kyllä, kaikkien on voitava valita ET-opetus.

Tuleeko jumalanpalvelusten kuulua peruskoulun toimintaan?
Ei, peruskoulun ei tule viedä lapsia jumalanpalvelukseen. Oppilaat voivat osallistua vapaa-ajallaan.

Mielstäni kaikki ideologinen ja uskonnollinen toiminta on pidettävä kouluopetuksesta erillään, muuten myös muut uskonnot alkavat vaatimaan sitä. Neutraali linja on paras ja jokainen saa osallistua uskonnoliseen toimintaan koulun ulkopuolella.

Tuleeko alaikäisten poikien ympärileikkaus muista kuin lääketieteellisistä syistä sallia?
Ympärileikkaus uskonnollisista tai kulttuurillisista syistä tulee sallia.

Poikien ympärileikkauksesta ei ole haittaa, jos sen suorittaa ammattilainen.

Tuleeko rituaaliteurastus uskonnollisista syistä sallia?
Kärsimys tulee aina minimoida teurastuksessa, uskonnollisia poikkeuksia ei saa sallia.

Mitään rituaaliteurastuksia ei tule hyväksyä jonkin takapajuisen uskonnon vaatimuksesta. Eläimiä tulee kohdella hyvin ja jos eläin tapetaan, se täytyy tehdä mahdollisimman kivuttomasti. En hyväksy minkäänlaista eläimiin kohdistuvaa julmuutta.

Tuleeko ruokakaupan voida kieltää myyjältä esimerkiksi huivin käyttö?
Kauppias saa vaatia yhtenäistä pukeutumista ilman uskonnollisia poikkeuksia.

Uskonto pidettävä erillään myös yhteiskunnan toiminnoista sekä yritystoiminnasta. Uskonto ei voi vaatia suomalaisten sopeutumista, vaan maassa maan tavalla tai maasta pois.

Tuleeko jonkin uskonnon pyhänä pitämien asioiden pilkka kieltää?
Jumalanpilkkaa ei saa kieltää laissa.

Sananvapautta ei saa rajoittaa millään tavalla. Laissa on määritelty kunnianloukkaus ja se riittää.

Miten vakiintuneiden vapaapäivien kuten helatorstain ja juhannuksen ajankohdasta pitää päättää?
Vapaapäivien ajankohdasta tulee päättää työaikalaissa, jossa ei pidä olla kytköstä kirkkolakiin.