Zibelina Armassalo (47)

Tulos: Ei valittu

Puolue: Kristallipuolue (sit.)
Vaalipiiri: Savo-Karjala

Kotisivu: https://www.facebook.com/zibelinanvaratili.armassalo

Hei kaikille!

Olen 60 -vuotias ikisesti nuori ja utelias ennakkoluuloton ja silti ihan jalat maassa tarpova naisimmeinen Pohjois-Savosta MetsäManin nuapurista Tuusniemen Kosulasta. Harrastan lukemista, laulamista, eläinten kanssa touhuamista ja perheeni parissa puuhailua.

Olen alkoton ja huumeeton syntymähumalainen eli aina iloinen ja tyytyväinen missä vain kulloinkin kuljeskelen.

Olen ikäni terveydenhoitotöitä värkännyt ja suurimman osan elämästäni 24 v olen toiminut eläinlääkärinä. Tutkivan katseeni ja hoitavan otteeni on kokenut yli 54 000 eläintä ja 3000 ihmistä kun olen myös koulutettu hieroja.

Miksi kehtaan tällaiseen kansanedustajakilpaan ryhtyä on yksinomaan Suomen valtion syvä alennustila nykyisten lapsellisten ja ymmärtämättömien ihmisten vallan alla. Kun kerran kukaan ei tee mitään, on itse pyrittävä oikomaan viäryyksiä.

Osallistun vaaliliitossa Vapauden Liiton kanssa Pohjois-Karjalan vaalipiirissä kisaan.

Toivon mahdollisimman monen äänestävän, koska vain äänestämällä ja äänestämällä oikeasti hyviä tyyppejä, voimme palauttaa Suomen oikeusvaltioksi.

Tuleeko evankelis-luterilaisen ja ortodoksisen kirkon verotusoikeus poistaa?
Pitää poistaa, ja valmistelu on aloitettava seuraavan neljän vuoden kuluessa.

Olen vakaasti sitä mieltä, että kirkot ovat luopuneet Jumalastaan minkä osoittaa niiden taipuminen valtion tahtoon mm. tässä koronahuijauksessa... Ei hyvältä vaikuta, ei. Kirkko on oltava erillään politiikasta ja koska se on alentunut poliittisen vallan alle, siltä on poistettava kaikki verotukselliset edut välittömästi.

Miten hautaustoimi tulee järjestää?
Hautaustoimi tulee avata kilpailulle. Mahdollinen valtiontuki annetaan samoin ehdoin kaikille hautausmaille.

On useita esimerkkejä siitä miten esim. eläinpuolella asiat hoituvat joutuin, asiakasta arvostaen ja kohtuuhinnalla, kun avoin markkinatalous asettaa toimelle kriittisen rajan, jota ei saa alittaa tai tulee kilpailija ja syö laiskurin ja suojatyöläisen.

Minkä ikäisen tulee saada itse päättää kuulumisestaan uskontokuntiin?
15-vuotiaan tulee voida päättää itse.

15 -vuotiaalla on hyvä käsitys maailmasta ja itsestään, jolloin hän voi tehdä itsenäisesti uskontokuntiin liittyvät ratkaisunsa. Aina voi muuttaa mieltään jos niin käy.

Miten uskontoja ja elämänkatsomustietoa (ET) tulee opettaa?
Yhdistetään opetus osittain, esimerkiksi maailmanuskontojen perusteet opetetaan kaikille samalla kertaa.

Lapsen ja nuoren on hyvä saada muutakin tietoa uskonnoista ja elämänkatsomustiedosta kuin perheensä tai ohjaajansa kautta annettu tieto yleensä hyvin kapea-alaiselta kentältä, esim. islamista.

Siten hän voi itsenäisesti muodostaa uskontokuvaansa sinne itseään kutsuvimpaan suuntaan.

Jos uskonnon ja ET:n opetus säilyy, tuleeko ET avata kaikille?
Kyllä, kaikkien on voitava valita ET-opetus.

Oma lähtökohtani on aina ollut se, ettei mitään oppia saa rajata keneltäkään pois, vaan jokaisella täytyy olla mahdollisuus opiskella haluamaansa alaa, koska vain siten kehittyy oikeanlainen vertailukyky.

Tuleeko jumalanpalvelusten kuulua peruskoulun toimintaan?
Kyllä, evankelis-luterilaisia jumalanpalveluksia tulee tarjota niitä haluaville koulun toimesta.

Jotta ei menisi sillisalaatiksi koko kouluopetus, Suomessa säilytetään oman perususkontomme mukaan evankelis-luterilainen jumalanpalvelus kouluissa.

Muistan itsekin yli 50 vuotta sitten miten ihanaa oli yhdessä viettää hartaushetkiä ja laulaa kauniita hengellisiä virsiä koulussa. Tällainen hengellisyys on saatava elpymään lasten ja nuorten parissa, koska sillä on henkeä kohentava, sielua virvoittava ja siten kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin merkittävästi parannusta tuova voima ja sitä nykyajan nuoriso kaipaa.

Tuleeko alaikäisten poikien ympärileikkaus muista kuin lääketieteellisistä syistä sallia?
Ympärileikkaus uskonnollisista tai kulttuurillisista syistä tulee kieltää.

Sivistysvaltiossamme ei ole mitään syytä jatkaa yhtään päivää poikien eikä tyttöjen silpomista mikä on kaiken lisäksi kidutusta jos oikeilla sanoilla puhutaan ja minähän puhun.

Tuleeko rituaaliteurastus uskonnollisista syistä sallia?
Kärsimys tulee aina minimoida teurastuksessa, uskonnollisia poikkeuksia ei saa sallia.

Koska ihminen menee aina sieltä missä aita on matalin, eläimen kidutusta eli kaulan ja verisuonten viiltoa verestystä varten ei tule sallia ennen kuin aivotoiminta on saatettu liki koomatilaa tai koomaan joko pulttipyssyllä, aseella, sähköllä, mekaanisesti muutoin otsaan tai keskelle kalloa iskemällä tai hiilidioksisidi- tai muulla kaasulla. CO2 -tainnutus oman kokemukseni ja pitkällisen tutkimukseni mukaan on herkkä epäonnistumisille CO2:n ilmaa raskaampana pyrkiessä sitoutumaan CO2 -kammion lattialle kertyneeseen veteen ja siten heikentämään sian taintumista.

Tuleeko ruokakaupan voida kieltää myyjältä esimerkiksi huivin käyttö?
Kauppias saa vaatia yhtenäistä pukeutumista ilman uskonnollisia poikkeuksia.

Maassa maan tavalla ja kaupassa kauppiaan hyväksi katsomalla tavalla. Mielestäni ei liikaa pidä ketään pakottaa mihinkään suuntaan, eli jos joku haluaa istua huivi päässä kaupan kassalla, niin siitä vaan, mikäli kauppias katsoo käytännön soveltuvan hänen kauppaansa. Lähinnä on oltava yhtenäinen käytäntö samassa paikassa.

Tuleeko jonkin uskonnon pyhänä pitämien asioiden pilkka kieltää?
Ehdokas ei vastannut kysymykseen.

Olen sitä mieltä, että yhteiskunnan on osattava ilman lakeja antaa perheiden kasvattaa lapsistaan hienoja tuntevia ihmisiä. Jumala on pyhä ja sen jokainen inhimillinen ihminen sydämessään ymmärtää. Maallisia lakeja sitä kieltämään tai sallimaan ei pidä luoda. Mitä vähemmän ihmisen luomia lakeja on käytössä, sitä helpompaa ja luontevampaa on ihmisen elää Jumalan tarkoittamaa hyvää elämää itseään ja muita auttaen ja kuunnellen. Näin estetään myös nykyään vallalle päässyt viranomaisten mielivalta.

Miten vakiintuneiden vapaapäivien kuten helatorstain ja juhannuksen ajankohdasta pitää päättää?
Ehdokas ei vastannut kysymykseen.

Niin kauan kun kirkko jatkaa ilman Jumalaansa eksyneenä sinne tänne hapuillen, en näe mitään perustetta että kirkko voisi päättää vakiintuneista vapaapäivistä. En kyllä halua työaikalakiakaan tähän sekoittaa, koska lakeja on aivan liikaa ja suurin osa niistä täysin turhia ainoana syynä vain käskyttää vapaata ihmislasta. Koska vapaapäivät ovat vakiintuneita, ne voidaan vakiinnuttaa pysyvästi tietyiksi päiviksi niitä tarkistelematta sen koommin ellei syytä ilmene.