Janne Heikkinen (51)

Tulos: Ei valittu

Puolue: Kristallipuolue
Vaalipiiri: Oulu

Kotisivu: https://twitter.com/JH_Heikkinen

Olen Janne Heikkinen 32-vuotias mies Oulusta. Minulle kokonaisvaltainen hyvinvointi on sydämen asia ja pyrin elämään sen mukaisesti. Kotona kasvatan erinäisiä versoja ja näin meidän taloudessa on aina saatavilla ravinteikasta ja elinvoimaista ravintoa. Perheeseeni kuuluu minä ja puolisoni sekä kesällä meille syntyvä esikoisemme. Kokonaisvaltainen hyvinvointi tuli elämääni oman pahoinvointini kautta. En suostunut hyväksymään ajatusta valtavirtaisesta hoitopolusta, jossa lääkkeitä olisi voinut joutua syömään lopun elämäänsä. Päätin ottaa terveyden hallintaani ja näin minusta on kehittynyt vuosien saatossa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin raudanluja ammattilainen. Olen oppinut ymmärtämään syvällisen omakohtaisen kokemuksen kautta fyysisen, psykofyysisen sekä energeettisen/emotionaalisen hyvinvoinnin, joista yhdessä muodostuu ihmisen aito kokonaisvaltainen hyvinvointi. En yleensä viitsi ryhtyä mihinkään puolitehoilla vaan, jos johonkin aletaan niin sitten se tehdään täysillä ja samaa pätee myös tähän juuri alkaneeseen poliittiseen uraani. Äänestä Aito ja Oikea Janne Heikkinen eduskuntaan niin laitetaan politiikan perustukset kuntoon ja tehdään politiikasta kristallin kirkasta ja kiinnostavaa!

Minun poliittisen urani tavoite on Suomen jäämeriyhteyden palauttaminen. Puhun siis 1920-1944 Suomelle kuuluneen Petsamon kunnan palauttamisesta. Tämä on iso tavoite, mutta oikeanlaisella politiikalla täysin mahdollista ja kun vielä pidän Jumalan elämässäni niin mikään ei ole mahdotonta!

Tuleeko evankelis-luterilaisen ja ortodoksisen kirkon verotusoikeus poistaa?
Päinvastoin, verotusoikeutta on tarjottava myös muille uskontokunnille.

Mielestäni ihmisten tulee saada maksaa veronsa sinne seurakuntaan minne he haluavat kunhan kyseessä on toimintansa vakiinnuttanut seurakunta.

Miten hautaustoimi tulee järjestää?
Ehdokas ei vastannut kysymykseen.

Mielestäni haustaustoimeen ei tarvita muutoksia.

Minkä ikäisen tulee saada itse päättää kuulumisestaan uskontokuntiin?
15-vuotiaan tulee voida päättää itse.

Jumala voi alkaa ohjata jo nuorena tiettyyn suuntaan ja silloin pitäisi olla mahdollisuus liittyä sinne minne kokee kuuluvansa.

Miten uskontoja ja elämänkatsomustietoa (ET) tulee opettaa?
Yhdistetään opetus osittain, esimerkiksi maailmanuskontojen perusteet opetetaan kaikille samalla kertaa.

Uskonnon opetuksen tulisi olla laajamittaista siten, että siinä tarjotaan ymmärrys useista eri uskonnoista ja uskonnollisista suuntauksista.

Jos uskonnon ja ET:n opetus säilyy, tuleeko ET avata kaikille?
Kyllä, kaikkien on voitava valita ET-opetus.

Mielestäni nämä opetukset tulisi yhdistää. Se olisi yleissivistävää ja koulun olisi hyvä käydä vierailemassa eri seurakunnissa.

Tuleeko jumalanpalvelusten kuulua peruskoulun toimintaan?
Ei, peruskoulun ei tule viedä lapsia jumalanpalvelukseen. Oppilaat voivat osallistua vapaa-ajallaan.

Virsien veisaaminen ja uskonnon opettaminen on hyvä asia, mutta Jumalanpalveluksien ei pitäisi kuulua peruskoulun toimintaan, sillä oppilaissa on olemassa eri uskonnoista olevia ihmisiä. Vierailut eri seurakuntiin ja niiden yhteydessä olevat Jumalanpalvelukset ovat kuitenkin hyvä ajatus, jotta voi nähdä mitä eroa eri seurakunnilla on.

Tuleeko alaikäisten poikien ympärileikkaus muista kuin lääketieteellisistä syistä sallia?
Ympärileikkaus uskonnollisista tai kulttuurillisista syistä tulee kieltää.

Jokainen päättäköön itse itsensä ympärileikkaamisesta.

Tuleeko rituaaliteurastus uskonnollisista syistä sallia?
Kärsimys tulee aina minimoida teurastuksessa, uskonnollisia poikkeuksia ei saa sallia.

Eläimen ei tulisi kärsiä teurastuksen yhteydessä olipa kyse uskonnosta tai ei. Uskonnon tulisi aina kehittyä jossain määrin maailman mukana. Olemme moderneja ihmisiä.

Tuleeko ruokakaupan voida kieltää myyjältä esimerkiksi huivin käyttö?
Esimerkiksi musliminaisen huivi tulee sallia.

Mikäli nainen haluaa käyttää huiviaan ja vetoaa uskonnollisiin syihin niin silloin hänelle pitäisi se sallia.

Tuleeko jonkin uskonnon pyhänä pitämien asioiden pilkka kieltää?
Laissa pitää kieltää jumalanpilkka.

Mielestäni Jumalan pilkka on syytä säilyttää kiellettynä laissa vaikka sitä ei juurikaan sovelleta. Olemme Herra Jumalan valtakunnassa ja joku nöyryys ja kunnioitus Jumalaa kohtaan pitää olla vaikka ei itse uskossa varsinaisesti olisikaan.

Miten vakiintuneiden vapaapäivien kuten helatorstain ja juhannuksen ajankohdasta pitää päättää?
Ehdokas ei vastannut kysymykseen.

Tämä ei mielestäni ole oleellinen kysymys.