Satu Lampi (331)

Tulos: Ei valittu

Puolue: Perussuomalaiset
Vaalipiiri: Uusimaa

Kotisivu: https://www.satulampi.fi/

Olen vanhempi rikoskonstaapeli, yrittäjäperheen tytär ja kahden opiskelijan vuoroviikkoäiti. Talouteen kuuluvat koira ja kaksi kissa. Olen asunut 1990-luvulla Pornaisissa maatalouslomittajana sekä Vantaalla kolmessa eri kaupunginosassa ennen Mäntsälään muuttoa 2002.

32 vuoden koiraharrastukseni aikana minulla oli Suomen ensimmäinen agilityssä kilpaillut bostoninterrieri. Lasten myötä olen viettänyt aikaa painin, jääkiekon, sirkuksen ja ratsastuksen parissa. Lavatanssit ovat nykyään paras tapa irtautua arjesta.

Poliisin ammatissa (23 v) olen oppinut tosiasioiden menevän mielipiteiden ohi inhimillisyyttä unohtamatta. Vaalipuheissa pitää olla rehellinen, teot ratkaisevat. Minä pyrinkin pohjalaisella työmoraalilla oikeudenmukaisuuteen, tasapuolisuuteen ja rehellisyyteen reippaalla, positiivisella, suoralla, päättäväisellä, sitkeällä ja nöyrällä asenteella.

Turvallisuus, koulutus sekä julkinen terveydenhuolto ovat olleet ylpeyden aiheita, joiden romuttamisen tulee loppua. Katujengit ja rikollisuus ovat tosiasiaa ja niistä on varoiteltu etukäteen tuloksetta. Nuoret tarvitsevat rajoja turvakseen. Nuorten tulevaisuus on meidän käsissämme.

Päätöksenteossa on otettava huomioon eri elämäntilanteissa ja paikkakunnilla olevat ihmiset sekä ajateltava kaikkien asukkaiden etuja ilman ideologioita.

https://vaalit.perussuomalaiset.fi/eduskuntavaalit/ehdokas/satu-lampi

Tuleeko evankelis-luterilaisen ja ortodoksisen kirkon verotusoikeus poistaa?
Mikään muutos ei ole ajankohtainen ainakaan tulevalla vaalikaudella.

En näe mitään syytä muuttaa nykyistä käytäntöä.

Miten hautaustoimi tulee järjestää?
Evankelis-luterilaisen kirkon tulee hoitaa hautaustoimi ja saada siitä korvaus.

Hyvin toimivaa hautausjärestelmää ei ole syytä muuttaa. Perinteet ja riitit ovat tärkeitä perheille näissä elämän taitekohdissa. Vaihtoehtoja voi toki miettiä niille, joita loukkaa näiden suomalaisluterilaisten perinteiden harjoittaminen.

Minkä ikäisen tulee saada itse päättää kuulumisestaan uskontokuntiin?
18 vuotta on sopiva ikäraja.

Täysikäisyyden raja on Suomessa 18-vuotta. Silloinkaan nuori ei ole välttämättä vielä kypsä päättämään itse uskontokuntaan kuulumisesta.

Miten uskontoja ja elämänkatsomustietoa (ET) tulee opettaa?
Katsomusaineet erillisinä oppiaineina lopetetaan, katsomuksista opetetaan mm. historian yhteydessä.

Katsomusaineet ovat keinotekoinen malli luopua perinteisestä kansankirkon opetuksesta. Uskontojen opiskelu on kansansivistystä.

Jos uskonnon ja ET:n opetus säilyy, tuleeko ET avata kaikille?
Kyllä, kaikkien on voitava valita ET-opetus.

Samalla kaikkien on osallistuva myös uskonnon opetukseen omaan elämänkatsomukseen katsomatta, koska kaikki tieto on hyväksi.

Uskonto antaa identiteetin ja eettisen arvopohjan, joka kantaa elämässä rehellisen ja vastuullisen ihmisen arkea. Esi-isämme ovat sodalla turvanneet ja antaneet meille perintönä isänmaan, jota pitää suojella ja turvata, puolustaa ja varjella. Suomen ei pidä muuttua muiden mukaan, vaan heidän sopeutua tänne oli oma uskontokunta tai elämänkatsomus mikä tahansa.

Koulujen uskonnon opetus ei ole tunnustuksellista uskonnonopetusta. Ketään ei siis pakoteta kristinuskoon koulujen uskonnon tunneilla, vaan jokaisella on uskonnonvapaus edelleen. Yhteiskunnassa tulisi tarkastella uskonnon opetuksen eriyttämisen ja nykyisen henkisen pahoinvoinnin yhteyttä sekä koko yhteiskunnassa tapahtuneen uskonnon häivyttämisen ja ongelmien yhteyttä asiallisesti.

Tuleeko jumalanpalvelusten kuulua peruskoulun toimintaan?
Kyllä, evankelis-luterilaisia jumalanpalveluksia tulee tarjota niitä haluaville koulun toimesta.

Suomalaisia perinteitä ei tule hävetä ja häivyttää. Tapahtumiin osallistumisesta ei tule tehdä sellaista numeroa, että näihin pitäisi ottaa kantaa. Kukaan ei turmellu osallistumisesta suomalaiseen jumalanpalvelukseen, vaan pikemminkin se on kansansivistystä parhaimmillaan ja suomalaisten juurien oppimista.

Tuleeko alaikäisten poikien ympärileikkaus muista kuin lääketieteellisistä syistä sallia?
Ympärileikkaus uskonnollisista tai kulttuurillisista syistä tulee kieltää.

Lasten silpominen tulee kieltää.

Tuleeko rituaaliteurastus uskonnollisista syistä sallia?
Kärsimys tulee aina minimoida teurastuksessa, uskonnollisia poikkeuksia ei saa sallia.

Eläinten kärsimys tulee minimoida. On tarpeetonta teurastaa eläimiä rituaalisesti. Suomessa tulee noudattaa suomalaisia sääntöjä eikä muuttaa niitä maahanmuuttajien mukaisesti.

Tuleeko ruokakaupan voida kieltää myyjältä esimerkiksi huivin käyttö?
Kauppias saa vaatia yhtenäistä pukeutumista ilman uskonnollisia poikkeuksia.

Työnantajalla on oikeus vaatia yhtenäistä pukeutumista ilman poikkeuksia. Huivi kaupan kassalla ei kuitenkaan pitäisi haitata ketään. Esimerkiksi poliisin on oltava puolueeton, jolloin minkäänlaisia uskonnollisia tai aatteiden tunnuksia ei pidä sallia.

Tuleeko jonkin uskonnon pyhänä pitämien asioiden pilkka kieltää?
Jumalanpilkkaa ei saa kieltää laissa.

Mitä on jumalanpilkka kunkin mielestä? Se tarkoittaa eri ihmisille eri asioita. Sananvapautuneen kuuluu, että myös eri uskontoja on saatava arvostella. Suomessa huumorin piiriin kuuluu esimerkiksi pilakuvat, joista ei tule tuomita uskonnon esiintuomisesta.

Miten vakiintuneiden vapaapäivien kuten helatorstain ja juhannuksen ajankohdasta pitää päättää?
Vapaapäivät tulee sitoa kirkkolakiin, eikä muutoksia saa tehdä ilman kirkolliskokouksen päätöksiä.

Kyseessä on vakiintuneet vapaapäivät, jotka on hyvä pitää kirkkolain alaisuudessa. Työaikalain yhteydessä on olemassa suurempi riski, että ne halutaan poistaa esimerkiksi korkeampien palkkakustannusten vuoksi.