Puolue: Vasemmistoliitto
Tulos: 205 ääntä, varasija valtuustoon.
Kotisivu: http://www.facebook.com/nykyrielina
Tuleeko kuntasi peruskoulusta viedä lapset vuosittain jumalanpalvelukseen, esimerkiksi lukukauden aluksi ja lopuksi?
Ei, säännölliset koululaisjumalanpalvelukset eivät kuulu koulun tehtäviin.
Jos aamu- ja iltapäivätoiminta ostetaan palveluna, miten huomioidaan toimijan tausta?
Mieluiten ostetaan toimijalta, jolla ei ole uskonnollista kytköstä.
Miten kouluruokailussa tulee huomioida esimerkiksi juutalainen oppilas joka ei syö sikaa?
Koulussa tarjotaan kasvisruokaa, se sopii myös juutalaisen perheen lapselle.
Tuleeko kuntasi päiväkodissa työskentelevän musliminaisen saada käyttää huivia?
Kyllä, ei kuitenkaan kasvot peittävää.
Tulisiko kunnan järjestää seremoniatila uskonnottomien ja ei-kristillisten uskontojen hautajaisille?
Kyllä tulisi, riippumatta paikallisen seurakunnan linjauksesta.
Tuleeko kunnassasi opettaa osittain yhdessä eri uskontoja ja elämänkatsomustietoa?
Kaikille yhteisiä oppitunteja voidaan järjestää.
Kunnan toimialaan liittymättä: Tulisiko elämänkatsomustiedon opiskelu sallia myös evankelis-luterilaiseen kirkkoon kuuluville?
Kyllä.
Olen Elina Nykyri, vantaalainen haavoittuvassa asemassa olevien asialla oleva vasemmistolainen vammaisaktivisti ja kuntavaaliehdokas Vantaalta. Minua voit äänestää numerolla 274.
Olen mukana puolueemme päätöksenteossa kaikilla tasoilla, aina paikallistasolta aina valtakunnalliselle tasolle asti. Olen Vasemmiston puoluevaltuuston jäsen sekä Länsi-Vantaan Vasemmiston ja puolueen vammaispoliittisen työryhmän pj. Olen myös Vantaan vasemmiston kunnallistoimikunnan jäsen, Uudenmaan vas. piirihallituksen jäsen, Vantaan sote-lautakunnan varajäsen ja käräjäoikeuden lautamies. Olen henkilökohtaisen avustajan työnantaja ja Heta-liiton (Henkilökohtaisten avustajien työnantjien liiton) valtuuston jäsen.
Olen Vantaankosken seurakunnan 1. varajäsen Tulkaa kaikki -listalla. Haluan muuttaa kirkkoa yhä enemmmän yhdenvertaiseksi ja tasa-arvoiseksi. Olen uskonnonvapauden puolustaja. Mielestäni kaikille on oltava oikeus valita itse mihin uskoo. Minusta luterilaisen ja ortodoksisen kirkon yhteyden valtioon ei pitäisi olla niin vahva. Kouluissa pitäisi opettaa kaikille yhteistä elämänkatsomusainetta. Uskontokunnat voisivat itse sitten opettaa kunkin uskonnon omia asioita. Lisäksi kaikille yhteisessä opintoaineessa voitaisiin perehtyä eri uskontoihin. Niin kauan kuin ei kaikille yhteistä elämänkatsomusainetta ole, on tärkeää, että lapset ja nuoret sekä heidän perheensä voivat valita joko uskonnonopetuksen tai elämänkatsomustaidon.
Myös kirkkoon kuuluvilla pitää olla mahdollisuus valita elämänkatsomustaito. Uskonnonopetukseen pitäisi ottaa asioita elämänkatsomustiedoesta, esimerkiksi YK:n ihmisoikeuksien sopimuksiin, esim. lapsen oikeuksien sopimukseen, tutustuminen olisi tärkeää kaikille oppilaille.
Minulle ei luterilaiseen kirkkoon kuuluminen ole ollut itsestäänselvyys. Kun synnyin eivät vanhempani kuuluneet kirkkoon. Liityin luterilaiseen kirkkoon 15-vuotiaana.
Olen 44-vuotias ja asun Kaivokselassa. Muiden mielestä olen iloinen, huolellinen, ahkera ja määrätietoinen haavoittuvassa asemassa olevien puolustaja. Minulla on omakohtaista kokemusta köyhän, tutkijan, eläkeläisen, omaishoitajan ja vammaisen ihmisen elämästä. Olen elänyt sekä vammattoman että vammaisen ihmisen elämää. Koulutukseltani olen FM, tilastotieteilijä. OLen siis käynyt yliopiston. Osaan tulkita tilastoja ja tieteellisiä artikkeleita. Siitä on varmasti hyötyä kuntapolitiikassa. Olen toiminut yli 20 vuoden ajan erilaisissa harvinaisten sairauksien potilasjärjestöissä luottamustehtävävissä. Olen mm. ollut 7 vuoden ajan Turner-yhdistyksen puheenjohtaja.
Minulle tärkeitä arvoja ovat yhdenvertaisuus, tasa-arvo, solidaarisuus, demokratia, inkluusio, itsemääräämisoikeus, esteettömyys, saavutettavuus, ympäristönsuojelu, uskonnonvapaus, avoimuus, syrjimättömyys ja läpinäkyvyys. Kaikki ovat yhtä arvokkaita - ilman poikkeusta! Hyvinvointi kuuluu kaikille! Rakennetaan yhdessä yhdenvertainen, tasa-arvoinen ja esteetön Vantaa, jossa kaikilla, myös heikko-osaisimmillakin on hyvä olla, ja kaikkien ihmisoikeuksia kunnioitetaan.