Auta sivuston teossa

Tätä sivustoa voidaan edelleen laajentaa. Voit auttaa joko kirjoittamalla yleisiä artikkeleita aiheesta, omia kokemuksiasi tai omaan vakaumukseesi liittyviä artikkeleita.

Yleisiä artikkeleita

Sivustolta puuttuu esimerkiksi tarkempi analyysi siitä, mikä on vaikuttanut uskonnonvapauden kehittymiseen Suomessa. Euroopan- tai maailmanlaajuista historiaa ei ole tällä hetkellä lainkaan. Näiden kirjoittajaksi sopinee parhaiten historian opiskelija tai tutkija. Aloittaa voi katsomalla mikä artikkelissa Uskonnonvapauden historia Suomessa kaipaa tarkennusta.

Taustoittavina artikkeleina olisi hyvä olla tietoa uskonnonvapaudesta muissakin maissa. Joistakin tärkeistä suomalaisistakin aiheista puuttuu edelleen historiaa valottavia artikkeleita.

Ks. tarkempi lista Aiheita artikkeleiksi.

Tietoa omasta vakaumuksesta

Sivustolle on tarkoitus kerätä "urbaanilegendoja uskonnoista" -sivu. Tähän tulee esimerkiksi sellaisia väitteitä kuin "lestadiolaiset eivät käytä edestä täytettävää pesukonetta, koska siitä voi näkyä pikkuhousut". Tiedätkö sinä omastasi tai muiden uskonnoista vastaavia vääriä ja yleisesti levinneitä tietoja?

Uskonnolliset ruokavaliot -artikkeli kaipaa edelleen lisäyksiä.

Omia kokemuksia

Toteutuuko sinun vakaumuksenvapautesi? Miten suostuttelit vanhemmat päästämään sinut rippileirille tai eroamaan kirkosta? Onko päivähoidossa ongelmia uskontokasvatuksen kanssa? Potkut olivat lähellä, kun kerroit uskonnostasi? Kaikenlaisista omista kokemuksista on tarkoitus kerätä kokoelmia sivulle.

Omat kokemukset julkaistaan nimettöminä, mutta jotain tietoja tapahtuman ajasta ja paikasta (esim. "pienessä kaupungissa 2010-luvun puolivälissä") sivulle tulee.

Rahalahjoitukset: ei kiitos

Sivuston kulut ovat vain 5-10 euroa kuukaudessa. Rahalahjoituksia ei siis tarvita, eikä minkäänlaista keräystä ole menossa.


Teksti tarkistettu viimeksi 12.1.2024.
Anna palautetta